PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..
a

"




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

"

srijeda, 29. srpnja 2015.

LAGANI LJETNI RUČAK KOJEG MORATE PROBARE JER JE TAKO UKUSAN:ZAPEČENICA OD TIKVICA




I ovo je zaista super recept za to kako iskoristite tikvice... a jos dodatak spinat..nadalje senema sta rec,

Sastojci

    200 gr pirinac
    250 gr. spinat ili blitva
    250 gr. tikvice
    100 gr. sunke
    125 gr. kaskaval
    300 ml. pavlaka
    2 jaja
    po pola rukohvata persin i kopar
    2-3 straka mladi crni luk
    2 straka mladi beli luk
    30 ml. ulje
    na ukus vegeta, biber, so

Priprema
    1.
    Prokuvati pirinac u malo posoljenoj vodi, ne treba se skuvati - onako Al-dente, ocedite i stavite po strani.
    Naribajte kaskaval na krupnu stranu, - tip Ementaler, (ovo da vam bude jasnije na sta mislim kad pisem kaskaval - valjda kod vas se zove Tvrdi sir...:),  sunku isecite na kockice ili trakice, tikvice na krugove.
    2.
    U tiganj na ulje proprzite kosani beli i crni luk i to kratko, dodajte spinat ili blitvu i jos malo przite - sve to dok omeksa. Sklonite sa vatre.Malo osoliti i pobiberiti. U posudu stavite pirinac, jaja, przeni luk i spinat(blitva) ribani kaskaval, tikvice, sunku, persin i kopar ...te pavlaku i izmesajte. Probajte dali vam treba jos da dodate so i biber, mozda vegetu - ali pazite pritom da ne presolite ukoliko vam je kaskavalj slan.
    3.
    Kad ste sve dobro izmesali i probali za so... uzmite modlu - nauljite i stavite pek papir po dnu, izruciti dobivenu smesu u tu modlu koju ste spremili za ovu zapecenicu.
    4.
    Peci na 200 stepena oko 20 min. odnosno peceno je kad vidite da je zarumenila odozgo.
    5.
    Sacekajte da malo oladi, izvadite od modle.. sluzite se.
    6.
    Posto je tako ukusno..ja ne volim da kvarim ukus i da mi bude prilog, bas je volim samostalnu...
    7.
    zabelezili ste da nisam napisala za kakva se pavlaka radi... Namerno to uradi zato sto ne menja veliku stvar na ukus bilo da koristite kiselo vrhnje ili neutralnu pavlaku. Kad god da je spremim ja stavim iskljucivo kiselo vrhnje posto najcesto to imam u frizider... a ukoli vam se nadje i neutralna - ne brigajte, slobodno je iskoristite.

    Danas ovo sto vidite na fotki... nisam imala mladi crni i bjeli luk, stavila dvije male glavice stari crni luk i 3-4 cesnja cesnjaka. Nama dovoljno za ukus. Kako mi se ucinilo da je ipak malo to od zelenisa, stavila i praziluk... hehe, jos bolje jos ukusnije... ma super.
Posluživanje
Ova zapecenica moze biti prilog uz neko pecenja od mesa.... a slobodno moze i da je samostalno jelo. Odlicno pase sa mljecnim sosom od kiselo mleko i cesnjak... milina je. Ja sam posluzila bas sa salaticom od pikantne papricice.... ma sta da vam kazem, nama se jako dopada,

Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari