![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvoOAqZseag-pwNVgSsiKvs49j8WsCVuoMYtNSx5WKzeWn0pUavIw4YUf5XYhfOLRaTHDV_HqQ1ZuvFa0IEuAkBlWEY24sZhCHXtcG7Z0SWzHIRAusu6x8cIrxKaSpcX-l75vAD6ja4QSP/s640/11755151_956101294427896_85770394063072944_n.jpg)
SASTOJCI
PODLOGA
350 g keksa integralnih ili po zelji
150 ml cokoladnog mlijeka (ili obicnog)
KREMA
500 ml vrhnja za slag
3 slagfixa (ucvrscivaca za slag)
2 vanil secera
500 g svjezeg posnog (ili drugog) sira
150 g cokolade za kuhanje
50 g (ili vise) secera ili sladila po zelji
PRIPREMA
Kekse nakidati ili samljeti, preliti toplim mlijekom i rukama sjediniti smjesu.
Kako nisu sve vrste keksa iste, po potrebi dodati jos mlijeka ili keksa.
Pleh velicine 24 cm namazati s maslacem ili drugom masnocom i ravnomjerno vlaznim rukama utisnuti smjesu.
Vrhnje i slagfix istuci u cvrsti slag. Umijesati sir, van. secer, secer i jas kratko izmiksati da se sve lijepo poveze.
Cokoladu nozicem istrugati i lagano umijesati u smjesu. 50 g ostaviti za posipati (moze i veca kolicina). Staviti u frizider na 2-3 sata, zatim narezati i uzivati.
Kremica je pogodna i za razne biskvite.
Izvor:http://www.coolinarika.com/
0 komentari