
SASTOJCI I PRIPREMA
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
80 gr maslaca
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
3 žlice čokolade u prahu
100 gr rendane čokolade
Umutiti jaja sa šećerom, dodati otopljeni maslac.
Peći u plehu 30 sa 40 cm na 200 stupnjeva oko 20- 25 minuta.
Sirup
3 dcl vode
200 gr šećera
2 vanilin šećera
Kuhati 10 minuta i preliti hladan biskvit.
Krema
1,5 l mlijeka
12 žlica šećera
10 žlica gustina
2 žlice brašna
1 vanilin šećer
200 gr margarina
200 gr mliječne Milka čokolade
Kremu skuhati, u hladno dodati margarin.
Biskvit namazati kremom u tankom sloju.
U ostatak kreme dodati istopljenu čokoladu i namazati po bijeloj kremi.
Kolač premazati tučenim slatkim vrhnjem ili preliti čokoladnom glazurom.
Ja sam ovdje usitnila 20-ak kraševih lješnjak napolitanki i posula između bijele i tamne kreme, možete, a ne morate…
Izvor: tgportal.net
0 komentari