PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..
a

"




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

"

srijeda, 29. srpnja 2015.

NAJBOLJI KOLAČ ZA VRELE DANE STRACCIATELLA OBLAČIĆ OSVJEŽAVAJUĆA KAO NI JEDNA DRUGA TORTA




NAJBOLJI TORTA ZA VRELE DANE STRACCIATELLA OBLAČIĆ OSVJEŽAVAJUĆA KAO NI JEDNA DRUGA TORTA
Lagana…pjenasta…

Sastojci za biskvit:

    6 bjelanaca
    6 kašika šećera
    6 kašika brašna
    1/2 praška za pecivo

Sastojci za kremu:

    600 ml mlijeka
    6 žumanaca
    500 ml vrhnja za šlag
    1 vrećica od 20 g želatine fix
    100 g krupno ribane čokolade za kuhanje
    150 g šećera
    1 vanilin šećer

Za dekoraciju:
    150 ml vrhnja za šlag ili šlag pjena

Priprema:

    Umutiti bjelanca sa šećerom, dodati brašno i prašak za pecivo, pa peći u kalupu obloženom papirom za pečenje 30 minuta na 200°C.
    Pečenu koru izbockati, pa preliti sa 100 ml vrelog mlijeka sa vanilin šećerom. Ostaviti da se ohladi.
Priprema fila:
    Prokuhati 1/2 l mlijeka. Žumanca i šećer umutiti, pa preliti vrelim mlijekom. Vratiti na šporet, na laganoj vatri miješati svo vrijeme dok krema ne prokuha, pa maknuti sa vatre.
    U mlaku kremu dodati želatinu, dobro izmiksati.
    Umutiti vrhnje za šlag u čvrst snijeg, pa sjediniti sa kremom.
    U potpuno hladnu kremu dodati grubo ribanu čokoladu, pa promiješati.
Ostatak pripreme:

    Biskvit staviti na tacnu, pa preko staviti kalup u kojem se biskvit pekao (ja obložim folijom radi lakšeg odvajanja). Preliti stracciatella kremom, pa staviti u frižider.
    Nakon par sati izvaditi tortu iz frižidera, otkloniti ivice kalupa, pa tortu dekorisati umućenim šlagom
    Gotovu tortu rezati na parčad i uživati u savršenom ukusu.
Izvor: www.kuvajmo-blogovski.com

0 komentari