PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..
a

"




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

"

ponedjeljak, 6. srpnja 2015.

LAGANI RUČAK ZA OVE TOPLE DANE: NJŽNA TJESTENINA

Nježna tjestenina




Sastojci

Sastojci:
500g naribanih tikvica
1 žličica soli
prstohvat-dva češnjaka u granulama
300g tjestenine (penne)
80ak g pecorino sira
Bešamel umak:
1 žlica maslaca
3 ravne žlice brašna



700ml mlijeka
1 žličica soli
7-8 listića svježeg bosiljka
Ostalo:
30ak g pecorino sira za posipanje
malo ulja/maslaca za premazivanje pleha
Priprema

1.
Priprema:
Tikvice neoguljene naribati, posoliti i dodati češnjak (možete upotrijebiti i sitno nasjeckani svježi češnjak). Promiješati rukama i dodati sirovu tjesteninu, opet pomiješati i pustiti da odstoji dok pripremite umak. Pecorino naribati na sitno.
1.
Bešamel umak:
Rastopiti maslac na laganoj vatri i dodati tri ravne žlice brašna te pomiješati da se dobije jednolična masa. Zatim, miješajući pjenjačom, lagano dodavati mlijeko da se ne bi grudice stvorile. Dodati žličicu soli i pustiti da zakuha, te kuhati koju minutu na laganoj vatri da se zgusne. Svježi bosiljak sitno nasjeckati.
1.
Priprema za pećnicu:



U smjesu s tikvicama i tjesteninom dodati sitno naribani pecorino, te smjesu rasporediti u lagano namašteni zemljani/vatrostalni pleh. U bešamel umak, prije prelijevanja, umiješati bosiljak. Tjesteninu polako preliti bešamelom, lagano protresajući pleh svako toliko da se bešamel rasporedi. Umak treba u potpunosti prekriti tjesteninu (tjestenina koja ostane ‘nepotopljena’, ostat će tvrda). Po vrhu posuti ostatkom sitno naribanog pecorina.
1.
Pečenje:
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 160 stupnjeva nekih 35 minuta. Vrijeme pečenja ovisi o pećnici, a tu je potrebno peći tjesteninu na laganijoj temperaturi malo duže vrijeme da se skuha. U svakom slučaju, prije vađenja iz pećnice, vilicom provjerite da li je tjestenina dovoljno kuhana.
Napomena:
Pecorino je talijanski tvrdi ovčji sir umjesto kojeg možete koristiti i parmezan.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari