utorak, 30. lipnja 2015.
PEČENI MLADI KROMPIR U KOŠULJICI
Fini i ukusni krumpirići hiper jednostavne pripreme..
Sastojci
1kg Mladog krumpira
20 dkg Svjezih sampinjona (ili iz konzerve)
4 glavice Mladog luka
Zlicica Vegete
Mljeveni sareni papar
Sol po potrebi
Ulja i maslaca
+ po zelji Nasjeckana slanina.. panceta..
Priprema
1.
Sitnije mlade krumpirice dobro operite cestkom, osusite i prerezite na pola (moze i cijeli ako su maleni)..
2.
U dublju teflon tavicu stavite malo ulja i maslaca (ili u tepsiju i peci u vrucoj rerni ..), dodajte narezani mladi luk, krumpirice, vegetu i przite 15 minuta..
3.
Zatim dodajte narezane sampinjone te pecite jos kojih 20-tak minuta dok sve ne omeksa, po potrebi dosolite, zapaprite svjeze mljevenim sarenim paprom i servirajte vruce uz razna pecena mesa..
Dobar Tek !
Posluživanje
Zagrijana mjesavina ulja i maslaca daje lijepu boju i hrskavu finocu krumpiricima pri pecenju ..
Isto tako mozete pri kraju dodati i zapeci slaninu, pancetu ili kuhanu domacu kobasicu narezanu na kolutice i dobivate ukusan kompletan ruckic..
Ako niste ljubitelj gljiva zaboravite ih ..
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari