PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..
a

"




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

"

subota, 27. lipnja 2015.

JEDNOSTAVNO SAVRŠENA ČOKOLADNA TORTA KOJU MOŽETE NAPRAVITI ZA MANJE OD POLA SATA


Ovaj recept je teškom mukom dobiven iz jednog vrhunskog restorana.
Sastojci

Biskvit
5 jaja
4 žlice šećera
1 vanilin šećer
2 žlice brašna
2 žlice kakaa
1/2 praška za pecivo
Krema
500 g čokolade za kuhanje

100 g maslaca
2 žlice šećera
500 ml vrhnja za kuhanje
1 šalica gorke kave
30 ml ruma
30 ml orahovca ili kruškovca
Priprema

Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.
U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati.

Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.
Posluživanje

Servirati s šlagom.
Dobar tek
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari