PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..
a

"




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

"

četvrtak, 25. lipnja 2015.

EXTRA UKUSNO PECIVO: ITALIJANSKE LANGOŠICE

Italijanske langošice (Torta Fritta)
Nešto slično mi je mama pravila i više se ne sećam kako smo ih mi zvali,mislim da su bile prženice
Sastojci

500 g brašno
7 g suvog kvasca
30 ml masti ili maslinovog ulja
1 kašičica soli
250 ml vode
1 kašika
svežeg sira
1 kašičica šećera
ulje ili mast za prženje
Priprema

1.
Zagrejati vodu da je topla dodati kvasac i kašičicu šećera i ostaviti na stranu da se zapeni.
U zdelu,u kojoj ćete mesiti, staviti brašno, svež sir   (umesto sira možete staviti i  kuvani krompir koji prvo ispasirate ili ako imate ostatke pire krompira), maslinovo ulje ili otopljenu mast, u zavisnosti šta koristite,kašičicu soli i dodati zapenjeni kvasac i sve to dobro umesite u glatko testo ( možda će  vam trebati kašika dve ekstra brašna ).
Pouljiti zdelu u kojoj ste zamesili testo i testo, koje ste oblikovali u loptu, okrenuti da se cela premaže uljem.Pokriti sa providnom folijom i ostaviti da testo naraste ( oko sat vremena )
2.
Naraslo testo premesiti,blago pobrašniti radnu površinu i rastanjiti testo sa oklagijom debljine 2-3mm u pravougaonik. Sa pizza sekačem iseći testo na kocke veličine po vašoj želji.

3.
Ulje ili mast zagrejati na osrednjoj temperaturi i komade koje ste isekli, malo razvucite rukama,kao mekiku i spuštati u vrelo ulje.
 ********************************************************************************

Da dobijete ovako napuhane jastučiće svaku prženicu polivati kašikom sa uljem dok ne dobijete ovako lepe jastučiće.

***************************************************************
4.
Kad su vam fino porumeneli sa donje strane,okrenuti ih i pržiti i sa druge strane dok fino ne porumene.
Prženice staviti u veliku cediljku, ispod koje ste stavili drugu zdelu da pokupi višak masnoće ( biće ga vrlo malo).
5.
Poslužiti sa pršutom, mortadelom,suvim vratom...što god vi volite,feta sirom, paradajzom...
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari