Ovo je torta za sve koji vole kokos u kombinaciji fine čooladne kreme..
BISKVIT:
• 16 jaja
• 16 punijih žlica šećera
• 4 žlice ulja
• 4 žlice mlijeka
• 16 punijih žlica brašna
• 8 žličica kakaa
• 8 žličica čokolade u prahu
• 4 praška za pecivo
COCCO KREMA:
• 1,5 l mlijeka
• 15 žlica šećera
• 7 punijih žlica gustina
• 7 punijih žlica brašna
• 200 g kokosa
• 250 g margarina
ČOKO KREMA:
• 1 l šlaga
• 600 g čokolade za kuhanje
ŠEĆERNI SIRUP:
• 3 dcl vode
• 3 žlice šećera
• 1 vanilin šećer
TAMNI BISKVIT
1. Umutite pjenasto 4 jaja sa 4 punije žlice šećera.
2. Dodajte 1 žlicu ulja, 1 žlicu mlijeka, lagano umiješajte 4 punije žlice brašna koje prethodno pomiješate sa 1 praškom za pecivo, 2 žličice kakaoa, 2 žličice čokolade u prahu.
3. Salijte u tepsiju obloženu masnim papirom i pecite na 200 stupnjeva (moja tepsija je promjera 24×37 cm).
4. Ponovite postupak još tri puta, tako da na kraju dobijete četiri biskvita.
COCCO KREMA
1. Od mlijeka oduzmite količinu dovoljnu da izmutite gustin i brašno.
2. Ostatak mlijeka stavite skuhati sa šećerom i kokosom.
3. U mlijeko ubacite izmućen gustin i brašno, te skuhajte sve zajedno.
4. Kada se krema ohladi, dodajte izmiksan margarin i sve sjedinite.
ČOKO KREMA
1. Šlag i čokoladu otopite na pari.
2. Ostavite da se ohladi.
3. Povremeno miješajte dok ne bude u čvršćem stanju za mazanje, možete staviti i u frižider da se malo stisne.
ŠEĆERNI SIRUP
1. Prokuhajte vodu sa šećerom i vanilin šećerom.
SLAGANJE TORTE
1. Biskvit – premazati šećernim sirupom – cocco krema – čoko krema
2. Biskvit – premazati šećernim sirupom – cocco krema – čoko krema
3. Biskvit – premazati šećernim sirupom – cocco krema – čoko krema
4. Biskvit – dekoracija po želji
Izvor: http://www.kolaci.biz/
0 komentari