Sastojci
- 1 l slatke pavlake
- 500 gr šećera
- 1 kisela pavlaka
- 400 gr plazma mlevenog keksa
- šlag za dekoraciju
- 500 gr višanja
Priprema
- Umutiti 1 litar slatke pavlake. prethodno je držati u frižideru najmanje 2 sata, da bi se bolje umutila.
Dodati 500 gr. šećera u prahu, a zatim 1 kiselu pavlaku, sve dobro umutiti i sjediniti. - dobijenu količinu smese podeliti na 2 jednaka dela. u prvi deo dodati 400 grama mlevenog PLAZMA keksa (moze biti i druga vrsta mlevenog keksa ali je daleko ukusnije sa plazmom) i ostaviti da odstoji da keks omekša.
- U drugi deo dodati 500 grama višanja ( može i nekog drugog voća po izboru)
- Na kraju, na tacnu razviti prvo deo sa keksom pa na njega naneti deo sa višnjama. Preko toga šlag…
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari