PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..
a

"




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

"

subota, 11. travnja 2015.

KASANDRA KOLAČ

Jedan od omiljenih kolača moje šire porodice.Znam da već postoje slični recepti, no ovaj se razlikuje u tome što je bez kokosa. Vrijedan je svega truda!

Sastojci

    • 1. BISKVIT

    •  4 bjelanjka
    •  100 g šećera
    •  3 žlice brašna
    •  1/2 praška za pecivo
    •   2. BISKVIT
    •  4 bjelanjka
    •  100 g šećera
    •  100 g naribane čokolade
    •  2 žlice brašna
    • 3. BISKVIT

    •  4 bjelanjaka
    •  100 g šećera
    •  100 g preprženih mljevenih lješnjaka
    •  2 žlice brašna
    • KREMA

    •  12 žutanjaka
    •  1 l mlijeka
  •  300 g šećera
  •  3 vanilin pudinga
  •  250 g margarina
  •  100 g otopljene čokolade
  •  100 g preprženih mljevenih lješnjaka

Priprema

  1. Biskvite peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.
  2. Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.
  3. Redoslijed slaganja: bijeli biskvit-krema sa lješnjacima-čokoladni biskvit-čokoladna krema-biskvit sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.
    Izvor:   www.coolinarika.com

0 komentari