Jedan od omiljenih kolača moje šire porodice.Znam da već postoje slični recepti, no ovaj se razlikuje u tome što je bez kokosa. Vrijedan je svega truda!
Sastojci
1. BISKVIT
- 4 bjelanjka
- 100 g šećera
- 3 žlice brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 2. BISKVIT
- 4 bjelanjka
- 100 g šećera
- 100 g naribane čokolade
- 2 žlice brašna
3. BISKVIT
- 4 bjelanjaka
- 100 g šećera
- 100 g preprženih mljevenih lješnjaka
- 2 žlice brašna
KREMA
- 12 žutanjaka
- 1 l mlijeka
- 300 g šećera
- 3 vanilin pudinga
- 250 g margarina
- 100 g otopljene čokolade
- 100 g preprženih mljevenih lješnjaka
Priprema
Biskvite peći na masnom papiru na limu veličine 25×35 na temperaturi od 190 C oko 10 minuta sve dok se rubovi malo ne zarumene.
Kremu kuhati kao puding. U ohlađeno dodati izrađeni margarin i podijeliti na tri dijela( ostaviti malo više žute kreme ). U prvi dio kreme dodati 100 g mljevenih lješnjaka. U drugi dio kreme dodati 100 g otopljene čokolade. Treći dio kreme ostaje žut.
Redoslijed slaganja: bijeli biskvit-krema sa lješnjacima-čokoladni biskvit-čokoladna krema-biskvit sa lješnjacima-žuta krema. Gore se pospu mljeveni lješnjaci.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari