PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..
a

"




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

"

petak, 27. ožujka 2015.

Pamuk kifle sa džemom




Sastojci:
  •  2 jaja
  •  2 dcl ulja
  •  3 dcl mleka
  •  1 kašika suvog kvasca
  •  100 gr šećera
  •  oko 700 gr brašna
Za fil:
  •   džem od šljiva
  •   Za sirup:
  •  200 gr šećera
  •  3 dcl vode
Za posipanje kiflica:
  •  100 gr kokosa
Priprema:
    • U 3 dl mlakog mleka staviti kašiku suvog kvasca i 100 g šećera. Da stane pa dodati 2 jajeta, 2 dl ulja i brašnom zamesiti testo.
    • Testo dobro izraditi i ostaviti da nadođe. Kad testo nadođe, podeliti na pet delova. Svaki deo razvaljati u krug i isečemo na 8 trouglova. Na svaki trougao testa staviti kašičicu džema i uviti u kiflicu. Tako uraditi sa svim delovima testa.
    • Kiflice ostaviti da stanu 15 minuta i peći na 200 stepeni dok blago ne porumene.
  • U medjuvremenu skuvati sirup: U posudu staviti šećer i vodu i kuvati 4-5 minuta od vremena kad proključa. Pečene kiflice tople uvaljivati u topao sirup (kiflice ne da stoje u sirupu samo provući kroz sirup sa jedne i druge strane) pa posuti kokosom.
  • Kiflice više dana ostaju mekane.
www.coolinarika.com

0 komentari