PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..
a

"




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

"

srijeda, 25. ožujka 2015.

Krumpiruša de luxe





Ovo je moje omiljeno jelo, toplo ili hladno, krumpir, kore, sol, luk i papar ... savršeno !!

 Sastojci: 
  •  1000 gr oćišćenog krumpira
  •  3 manje glavice luka
  •  3 lista tj šnite špeka i/ili pršuta
  •  1 žlica soli (to po ukusu ili vrsti suhog mesa)
  •  1 žličica svježe mljevenog papra
  •  500 gr kora za svijaču (12 listova)
  •  1 jaje
  •  0,5 l kiselog vrhnja

Preljev:
  •  3 žlice masnoće po izboru
  •  3 dl vode
  •  1 žličica soli
Priprema:
  • Izdinstajte luk i slaninu na malo masnoće
  • Oguljeni krumpir zajedno s lukom i slaninom , te začinima, izmiksajte u mikseru
  • Umutite vrhnje i jaje
  • Zakuhajte vodu, masnoću i sol i pustite da se malo prohladi…
  • Mažite tekućinom koru po koru (ukupno 2), razmjestite krumpir i razmućeno vrhnje s jajem na cca 2/3 površine , zarolajte, premažite još tekućinom i stavite peći na 200 cca 30 minuta
  • Nakon 30 min. još premažite s tekućinom od masnoće i vode i ispecite do kraja
  • Oprez sa soli s obzirom ako je domaće suho meso , može malo manje …
  • Ja sam miksao sastojke, ispalo je super , jer sam bio lijen, vi možete krumpir sitno nasjeckati ili naribati, kao što se obično i radi
Posluživanje:
  • Služite toplo kao glavno jelo uz salatu, kao prilog ili je ukusno i hladno, može biti i predjelo…..

0 komentari