
Ovo je moje omiljeno jelo, toplo ili hladno, krumpir, kore, sol, luk i papar ... savršeno !!
Sastojci:
Sastojci:
- 1000 gr oćišćenog krumpira
- 3 manje glavice luka
- 3 lista tj šnite špeka i/ili pršuta
- 1 žlica soli (to po ukusu ili vrsti suhog mesa)
- 1 žličica svježe mljevenog papra
- 500 gr kora za svijaču (12 listova)
- 1 jaje
- 0,5 l kiselog vrhnja
Preljev:
- 3 žlice masnoće po izboru
- 3 dl vode
- 1 žličica soli
- Izdinstajte luk i slaninu na malo masnoće
- Oguljeni krumpir zajedno s lukom i slaninom , te začinima, izmiksajte u mikseru
- Umutite vrhnje i jaje
- Zakuhajte vodu, masnoću i sol i pustite da se malo prohladi…
- Mažite tekućinom koru po koru (ukupno 2), razmjestite krumpir i razmućeno vrhnje s jajem na cca 2/3 površine , zarolajte, premažite još tekućinom i stavite peći na 200 cca 30 minuta
- Nakon 30 min. još premažite s tekućinom od masnoće i vode i ispecite do kraja
- Oprez sa soli s obzirom ako je domaće suho meso , može malo manje …
- Ja sam miksao sastojke, ispalo je super , jer sam bio lijen, vi možete krumpir sitno nasjeckati ili naribati, kao što se obično i radi
- Služite toplo kao glavno jelo uz salatu, kao prilog ili je ukusno i hladno, može biti i predjelo…..
0 komentari