
Sastojci
- 9 kom jaja
- 3 supene kasike ulje
- 9 kasike kakao
- 9 kasike brasno
- po 1/2 prasak za pecivo za svaku koru
- 6dc cokoladno mleko
- 500gr slag u prahu
- 500ml kisela voda
- 700gr kisela pavlaka
- 250gr secer u prahu
- 300gr mlevena plazma
Priprema
- Težina . srednje zahtjevno
- kore- peci tri kore
- Umutiti tri belanceta sa tri kasike secera u sam pa onda dodati jedno po jedno zumance. Sve mutiti mikserom…za pocetnike u kuvanju!
- Dodati jednu kasiku ulje i posebno izmasane tri kasike brasno, 1/2 prasak za pecivo, tri kasike kakao.
- Peci na pek papiru na temperaturi od 190 stepeni oko 15 minuta. Proveriti cackalicom!
- fil
- Umutiti 500gr slag sa 500ml kisele vode.
- Posebno umutiti kiselu pavlaku (mikserom na najnizoj brzini samo par obrtaja) sa secerom u prahu …Mucenje nastaviti drvenom varjacom.
- U pavlaku dodati mlevenu plazmu i tri kasike od predhodno umucenog slaga.
- Na pleh na kojem ce se sluziti torta staviti jednu koru. Preliti je sa 2dc cokoladnog mleka. Preko namazati 1/3 fil sa plazmom pa 1/3 umucen slag, druga kora, cokoladno mleko…http://www.coolinarika.com
0 komentari