
Bananko na drukčiji način – kao kolač... okus je posve isti i totalno otkačen… super je, ča da kažem drugo…
SASTOJCI
Biskvit
5 žumanjka
2 žlice šećera
3 žlice kakaa
3 žlice brašna
3 žlice ulja
5 bjelanjka
Prelijev
10 dag šećera
1 dl vode
nekoliko ruma
1 vrečica vanilin šećera
Krema
4 dl mlijeka
2 vrečice pudinga od vanilije
20 dag maslaca
2 žlice šećera u prahu
1/2 bočice ekstrata od banane
PRIRPEMA
Biskvit
Prvo istučemo snijeg od 5 bjelanjka.
Pomješamo sve ostale sastojke i umješamo snijeg.
Masu izlijemo na pleh i pećemo 15 ili 20 minuta na 180°C.
Prelijev
Zakipimo sve sastojke i prelijemo po još uvijek vručem biskvitu.
Krema
Skuhamo 4 dl mlijeka i umiješamo puding od vanilije te ohladimo.
Sa ručnim mikserom dobro izradimo, da ne bude nikakvih kuglica.
Masa mora da je posve tekuća.
Umješamo ostale sastojke i dobro premješamo kuhačom.
Kremu namažemo na biskvit.
POSLUZIVANJE
Kolač će bit još bolji i ukus će još više podsjećat na bananka, ako na kraju cijeli kolač prelijemo rastopljenom čokoladom.
Izvor. www.coolinarika.com
0 komentari