PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..
a

"




PRATITE NAS NA FACEBOOK-u.KLIKNITE NA "Svidja mi se" HVALA ..

"

srijeda, 18. ožujka 2015.

AHMEDIJE-detaljan i jednostavan recept koji morate probati

38-620x320
Sastojci
ZA BISKVIT

  •  4 kom. jaja
  •  5 šoljica šećera
  •  5 šoljica ulja
  •  5 šoljica mlijeka
  •  3 šoljice oraha
  •  5 šoljica brašna
  •  1 kom. praska za pecivo Dolcela
  •  2-3 kašičice kakaa

ZA FIL

  •  1/2L mlijeka
  •  5 kašika brašna
  •  1 vanilin šećer Dolcela
  •  250g putera
  •  250g šećera
ZA FIL (mozete koristiti i ovaj fil)
  •  3kom. kreme za torte od vanilije Dolcela
  •  300ml mlijeka

ZA UKRAŠAVANJE

  •  100g mliječne čokolade
  •  50g kokosovog brašna
Priprema
  1. Odvojit žumanca od bjelanaca, a belance pjenasto izmiješati i zatim dodati žumanca sa šećerom.
  2. U tu smjesu dodati mlijeko, ulje, brašno i prašak za pecivo. Sve dobro promiješati i staviti da se peče.
  3. Kad se biskvit ispeče, ohladiti ga i okruglom čašom oblikovati i vaditi krugove.
  4. U mlijeko dodati šećer i brašno i staviti da se kuha. Kad se smjesa zgusne, staviti na hladno mjesto da se ohladi. U tako ohlađenu masu dodati margarin i izmiksati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
  5. Ako vam je ovaj fil komplikovan, umjesto njega možete koristiti običnu kremu za torte
  6. Kremom koju ste pripremili premazati biskvit, pa ih spajati.
  7. Gotove ahmedije uvaljati sa strane u kokos, a odozgo preliti otopljenom čokoladom.
coolinarka.com

0 komentari